Milliós sikkasztással vádolnak egy tatabányai Fidesz-vezetőt

Vágólapra másolva!
Hét és fél milliós sikasztással vádolják a tatabányai Fidesz frakcióvezetőjét. Az MTI információi szerint Bereznai Csaba jelenleg külföldön tartózkodik.
Vágólapra másolva!

A Majki Népfőiskolai Társaság elnökeként Bereznai Csaba másfél év alatt hét és fél millió forintot utalt két biztosítónak a társaság tudta nélkül, ezért a tatabányai városi ügyészség jelentős értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztással vádolja - közölte hétfőn Horváthné Varga Erzsébet, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője. A vádlott a Fidesz tatabányai frakcióvezetője.

"A vádlott saját magára kötött életbiztosítást, kedvezményezettje a felesége volt. A futamidő húsz, illetve öt évig terjedt. A két biztosítás éves díjfizetése egyenként egymillió forint volt, azonban ezeken az összegeken felül is történtek kifizetések" - mondta Horváthné.

Az ügyészség megállapította, hogy az átutalásokat a Majki Népfőiskola közgyűlési döntése nélkül hajtották végre. A biztosítóknak kifizetett összeget a vádlott ezzel ellopta. A távirati iroda kérdésére a szóvivő elmondta, a hét és fél millió forint a biztosítók számlájára került. Tudomása szerint az eset nyilvánosságra kerülése után módosították a szerződést, a kedvezményezett már a vádlott házastársa helyett a Majki Népfőiskola.

Mivel a vádlott és felesége érdekkörébe tartozó biztosítás kötése és a biztosítási díjnak a társaság vagyonából való fizetése nem egyeztethető össze a Majki Népfőiskolai Társaság mint kiemelten közhasznú szervezet céljaival, ezért Bereznai Csabát az ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztással vádolja.

A Majki Népfőiskolai Társaság új elnöke viszont kijelentette: az ügyet politikai támadásnak tartják. A társaságot nem érte kár, mert az összeghez bármikor hozzáférhetnek és felhasználhatják - mondta álláspontját kifejtve Molnár József a távirati irodának.

Az MTI információi szerint Bereznai Csaba jelenleg külföldön tartózkodik.