Négy évet kapott a mecseki motoros ámokfutó

Vágólapra másolva!
Négy év letöltendő börtönre ítélték azt a fiatalembert, aki tavaly nyáron frontálisan ütközött a Mecseken átvezető úton egy másik motorossal. A balesetet a motorjára szerelt kézi videokamera rögzítette. A vétlen motoros azonnal meghalt. A balesetet okozó férfi súlyos, életveszélyes, maradandó sérüléseket szenvedett. Még lábadozik, de a bíróság szerint el tudja látni magát, ezért le tudja tölteni büntetését. Az ítélet ellen a vádlott védője fellebbezett, ezért az nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Megszületett az elsőfokú, nem jogerős ítélet szombaton annak a motorosnak a büntetőperében, aki tavaly halálos balesetet okozott, amikor egy másik motorossal összeütközött Pécs és Mánfa között az úton, miközben a történtekről kamerával felvételt is készített.

Az első fokon eljáró Pécsi Városi Bíróság szombaton meghozott ítéletében a 24 éves O. Zsoltot bűnösnek találta közúti veszélyeztetés bűntettében, ezért négy év letöltendő börtönre ítélte, valamint öt évre eltiltotta a járművezetéstől. Eközben a vele együtt motorozó, szintén közúti veszélyeztetéssel vádolt társát nyolc hónap felfüggesztett börtön büntetésre ítélték, s három évre eltiltották a járművezetéstől.

A vádirat szerint az autófényezőként dolgozó O. Zsolt barátjával együtt 2007. június 10-án Pécsről Komló irányába motorozott, ennek során többször megszegték a KRESZ előírásait. A megengedettet többszörösen meghaladó sebességgel haladtak, a záróvonalat rendre átlépték, s amikor az elől haladó O. Zsolt autókat előzött, összeütközött egy, a szemközti sávban érkező motorossal.

A 29 éves vétlen motoros a helyszínen életét vesztette. A karambol okozója súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. O. Zsolt egészségkárosodása maradandó. Bal karját nem tudja mozgatni, megsérült a gerince, s bottal jár.

A szombaton megszületett elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette. Az elsőrendű vádlott enyhítésért, a másodrendű pedig felmentésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős, az eljárás a megyei bíróságon folytatódik.