Gyurcsány vasárnap megnevezheti új egészségügyi miniszterét

Vágólapra másolva!
A Népszabadság szerint elképzelhető, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök már vasárnap megnevezi a leköszönő Horváth Ágnes helyébe lépő új egészségügyi minisztert.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap bejelenti új egészségügyi minisztere nevét - írja pénteki számában a Népszabadság, amely úgy tudja: a bejelentés előtt a frakcióval is egyeztet a jelöltről. A lap információi szerint Székely Tamás az első számú jelölt, de versenyben van Kökény Mihály, az egészségügyi bizottság szocialista elnöke is, aki kétszer volt már miniszter, és mára "megkerülhetetlenné vált" pártjában az egészségpolitikai kérdésekben. Ugyanakkor Kökény rendre azt nyilatkozta: nem vállalná a feladatot.

A Népszabadság információi szerint a szocialisták a ciklus hátralévő részében az alap és szakellátó rendszer átalakítását, a kórházi finanszírozási szabályok finomítását, a sürgősségi ellátás feltételeinek javítását vállalnák, folytatnák a biztosítási reformot, a pénztártörvényből viszont törlik a magántőke piacra lépési lehetőségeit.