Feladta magát a rendőrök elől menekülő férfi

Vágólapra másolva!
Feladta magát az a férfi, aki kedden megpróbált elütni egy rendőrt, és ezért autója kerekére többször is rálőttek. Lopás gyanúja miatt folyik ellene eljárás.
Vágólapra másolva!

A budapesti VIII. kerületi kapitányságon adta fel magát a férfi, aki kedden a kőbányai piac környékén elmenekült a rendőrök elől. A rendőrök kedden azért ellenőrizték a környéket, mert az elmúlt időszakban elszaporodtak arrafelé a gépkocsifeltörések - idézte fel a történteket az MTI-nek a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese, Kormos Endre.

Kormos beszámolója szerint a járőrök tetten értek két férfit, amint épp egy autót próbáltak feltörni, majd amikor meglátták a rendőröket, az autójukba ugrottak, és megpróbáltak elmenekülni. Az egyik rendőr leadott egy figyelmeztető lövést, ekkor az egyik férfi kiugrott a kocsiból, és gyalog próbált elmenekülni. Őt a helyszínen elfogták.

A másik férfi a kocsival megpróbálta elütni az intézkedő rendőrt, majd a Népliget irányába elmenekült. Ekkor adtak le célzott lövéseket az autó kerekére. Az akkor elmenekülő férfi adta fel magát szerda délután, lopás gyanúja miatt folyik eljárás ellene - mondta Kormos Endre.