Összeütközött két kamion Karcag közelében

Vágólapra másolva!
Összeütközött két kamion hétfőn reggel a 4-es főúton Karcagnál. Az egyik teherautó sofőrje életveszélyes sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

Egy Debrecen felől Szolnok irányába közlekedő román kamion vezetője feltehetően elaludt és járművével áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő cseh kamionnal - mondta el a belesetről a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Szabó Zita.

Tájékoztatása szerint mindkét kamion a menetiránya szerinti jobb oldali útárokba hajtott. Az egyik kamion mögött közlekedett egy magyar személygépkocsi, aminek vezetője, hogy az ütközést elkerülje, félrerántotta a kormányt, és szintén az út menti árokba került.

A román kamionsofőr kiszabadítására tűzoltók érkeztek. A sérülése életveszélyes, a helyszínről mentőhelikopterrel szállítják majd el a kórházba. A cseh kamionos könnyű sérülést szenvedett, a személyautóban utazóknak nem esett bajuk.

Az egyik kamion rakománya az úttestre szóródott, és a takarítás, valamint a rendőrségi vizsgálat miatt teljes útzár van a 4-es főúton. Kerülni Karcag belterülete felé lehet.