Agyonvertek a tolvajok egy idős embert

Vágólapra másolva!
Valószínűleg tetten érte a tolvajokat egy idős vásárosnaményi férfi, akit olyan súlyosan megvertek, hogy belehalt sérüléseibe. Az elkövetők, akik csak egy kerékpárt és néhány apróságot zsákmányoltak, a közelben fennakadtak egy rendőri igazoltatáson. A helyszíni szemle és a kihallgatások után a büntetett előéletű fiatalemberek beismerték tettüket.
Vágólapra másolva!

Emberölés bűntettének megalapozott gyanújával őrizetbe vette a rendőrség azt a két fiatalembert, akik a gyanú szerint szombaton este vásárosnaményi lakásában olyan súlyosan bántalmaztak egy 69 éves férfit, hogy a helyszínen életét vesztette - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrségi honlapon.

A 19 és 26 éves, büntetett előéletű ilki lakosokat a városi rendőrkapitányság járőrei igazoltatták. Akkor még nem tudták, hogy az egyik közeli lakásban brutális bűncselekmény történt. Az intézkedés közben szólt egy közelben lakó nő, hogy a két személyt a sértett házából látta kijönni. Egy másik tanú azt is elmondta, hogy a fiatalembereknél lévő biciklit korábban nem látta náluk.

Az egyik rendőr visszatartotta a gyanús személyeket, míg társa ellenőrizte a lakást. Ott vérbe fagyva találta a tulajdonost, egy 69 éves férfit. Azonnal értesítették a mentőket, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A rendelkezésre álló adatok szerint a bácsi halálát bántalmazás okozta. A bejárat mellett egy ládában italok és használati tárgyak voltak összekészítve, valószínűleg az elkövetők hagyták ott, hogy később vigyék el.

A helyszíni szemle és a kihallgatások után gyanúsítottak beismerték, hogy lopási szándékkel mentek be az áldozat lakásába. Azt hihették, hogy a bácsi nem lesz otthon, az év nagy részében ugyanis a ház üresen állt. A sértettnek valószínűleg azért kellett meghalnia, mert tetten érte őket. A gyanúsítottak mindössze egy kerékpárt, néhány apróságot és egy szentképet vittek el, utóbbit összetörve el is dobták.