A magas vízállás miatt lezárták a rakpartot Szegeden

Vágólapra másolva!
A Tisza magas vízállása miatt szombat este tíz órától lezárták a rakpartot Szegednél. A folyó várhatóan jövő hét elején tetőzik, a vízügyi hatóságok szerint a vízállás a készültségi szint alatt marad.
Vágólapra másolva!

A Tisza vízszintjének emelkedése miatt szombat este tíz órakor lezárták a szegedi rakpartot - közölte az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság központi védelemvezető helyettese. Andó Mihály elmondta, hogy az Alsó-Tiszán Csongrádnál, Mindszentnél és Szegednél a folyó várhatóan jövő hét elején tetőzik. A vízállások a készültségi szint alatt maradnak.

Szegednél a tetőzés az alsó rakpart szintje körül várható, ezért kell lezárni. Az, hogy mikor lehet ismét megnyitni, az apadás ütemétől függ - tette hozzá a szakember.

A Körösökön továbbra is csak kisebb áradások jelentkeztek, egy métert meghaladó emelkedés csak a Fehér-Körösön van. Ezekből az árhullámokból Szarvasnál legfeljebb félméteres áradás alakulhat ki. A Maros múlt heti, csapadékból keletkezett kisebb árhullámát az e héten kialakult újabb árhullám utolérte, és a vártnál intenzívebb áradást okozott. A magyar szakaszon azonban, a készültségi szint alatti levonulásra lehet számítani.