Helyreállították a megrongált vasúti biztosítóberendezést

Vágólapra másolva!
Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a BRFK, miután szombat délután megrongáltak egy vasúti - nyíltvonali - biztosítóberendezést. A rongálást követően a Keleti pályaudvarról induló és oda érkező vonatok 20-30 percet késtek. A vasúti forgalom este 18 óra 30 perc után helyreállt.
Vágólapra másolva!

Helyreállították azt a vasúti - nyíltvonali - biztosítóberendezést, amelyet ismeretlenek rongáltak meg szombat délután, és emiatt a Keleti pályaudvarról induló és oda érkező vonatok 20-30 percet késtek - közölte a MÁV sajtóügyeletese. Kavalecz Imre elmondta: a Keleti pályaudvar és Kőbánya-felső, illetve a Keleti és a Ferencvárosi pályaudvar közötti vonalszakaszon 18 óra 30 perctől ismét működik a berendezés, miután a szakemberek helyreállították a kábeleket.

A sajtóügyeletes korábban közölte: ismeretlenek kábellopási szándékkal megrongálták a Keleti és a Kőbánya-felső pályaudvar közötti szakaszon a vasúti jelzőberendezés vezetékeit. A vasúttársaság ismeretlen tettes ellen feljelentést tett - írta közleményében a MÁV. Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese is megerősítette: az ügyben egyelőre ismeretlen tettes ellen rongálás miatt indítottak eljárást.