Az USA-hoz fordult az igazságügyi tárca a Magyarok Nyilai miatt

Vágólapra másolva!
Terrorveszélyre hivatkozva jogsegélyt kért az igazságügyi tárca az Egyesült Államoktól a szélsőséges kuruc.info hírportál és Magyarok Nyilai ügyében - értesült a HVG. A hírportált egy amerikai szerverről üzemeltetik.
Vágólapra másolva!

Az igazságügyi tárca jogsegélyért fordult az Egyesült Államokhoz a szélsőséges kuruc.info hírportál illetve a Magyarok Nyilai ügyében, melyek a gyanú szerint összefüggésben állnak - számolt be róla a HVG hetilap csütörtökön megjelent száma. A Magyarok Nyilai szervezet korábban több bűncselekményt, köztük országgyűlési képviselők ellen elkövetett Molotov-koktélos támadásokat is magára vállalt.

A Magyar Nyilai e-mailben vállalta a merényleteket, ezek a levelek a gyanú szerint ugyanarról az Egyesült Államokban működő szerverről érkeztek, ahol a terroristákkal ideológiai rokonságot mutató kuruc.info honlapot üzemeltetik. A hetilap cikke szerint a magyar hatóságok egyelőre abban sem biztosak, létezik-e a szervezet.

A magyarok korábban már kértek egyszer segítséget az ügyben az USA-tól, akkor nem jártak sikerrel. A lap értesülései szerint ezúttal terrorcselekmény-sorozattal is érvelve próbálkozott újra az igazságügyi és rendészeti tárca. Ha sikerült a tettesek elfogni, az ügy precedensértékű lesz: magyar terroristák eddig még nem álltak magyar bíróság előtt - írta a HVG.