Robusztus eredményeivel büszkélkedik Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Felsorolással válaszol a kormány tevékenységét érő kritikákra blogján Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök többek között a 2001 és 2008 közötti reálkereset-növekedést, az autópályaépítéseket, az önkéntes haderőt, de a nulla tolerancia elvének alkalmazásával elkerült baleseteket is az eredmények közé sorolta.
Vágólapra másolva!

Tizennégy pontban összegzi kormányának utóbbi néhány évi tevékenységét blogján Gyurcsány Ferenc, "Eredményeink" címmel. A miniszterelnök bejegyzésében elismerte, hogy a kormány programja - amelyet robusztusnak és nehéznek nevezett - megviselte a gazdasági teljesítőképességet.

A kormányfő szerint az ellenzéki - és újabban az SZDSZ elnöke által is hangoztatott - kritikák "csak az igazság egyik felét" jelentik, de szerinte ez a kép csak akkor teljes, ha látjuk az eredményeket is. Ezek közé sorolja azt, hogy szerinte 2008-ban 2001-hez képest 30 százalékkal többet érnek a reálkeresetek, és 40 százalékkal magasabb a nyugdíjak vásárlóértéke.

Megemlíti a Start kártyát, a gyógyszerárak mérséklődését, a családtámogatás igazságosabbá tételét, a felsőoktatás fejlesztését, az autópályaépítéseket, a rendszerváltás óta érdemben először fehéredő gazdaságot, a mezőgazdaság javuló eredményeit, a kedvezményes céghiteleket, az egyszerűsödő cégbejegyzéseket, adóbevallást, adminisztrációt. Ide sorolja az önkéntes haderőt, a csökkenő költségvetési hiányt és a nulla tolerancia elvének alkalmazásával elkerült baleseteket is.