Elmeorvoshoz küldik a gereblyés gyilkost

Vágólapra másolva!
Megszegte a házi őrizet szabályait a balástyai gereblyés gyilkos néven ismertté vált asszony, ezért a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A nőt nem fogdába, hanem az igazságügyi elmegyógyintézetbe viszik, mivel a bíróság elrendelte elmeszakértői megfigyelését is. Az előzetes szakvélemény szerint az asszony paranoid személyiségtorzulástól szenved.
Vágólapra másolva!

A Szegedi Városi Bíróság kedden elrendelte annak a balástyai nőnek az előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy március 16-án egy gereblyével agyonverte egy ismerősét. A bíróság - ügyészi indítvány alapján - elrendelte a gyanúsított elmeállapotának megfigyelését is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI).

A bíróság alaposnak ítélte az ügyészség indítványát, mely szerint a korábban a megyei bíróság által elrendelt házi őrizet szabályait a nő - a rendőri jelentések szerint - három alkalommal megszegte, a kijelölt ingatlanból az engedélyezett időponton kívül eltávozott, ezért fennáll a szökés vagy elrejtőzés veszélye is.

A gyanúsítottal kapcsolatban elkészült igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény alapján az asszonynál paranoid személyiségtorzulás észlelhető, végleges szakvélemény azonban csak az asszony elmeállapotának IMEI-ben történő megfigyelése alapján adható.

A gyanú szerint március 16-án az ötvennégy éves nő a fákat metszette háza előtt, amikor vitába keveredett a későbbi sértettel, egy odaérkező 49 éves férfival. A vita tettlegességig fajult, melynek során az asszony egy gereblyével többször fejbe ütötte az áldozatot, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.