Katonás fegyelemmel készül a Fidesz a kisebbségi kormányzásra

Vágólapra másolva!
A frakciófegyelem szigorításával készül a kisebbségi kormányzásra a Fidesz - írja a Magyar Nemzet. A jövőben csak rendkívüli esetben fogadják majd el az ellenzéki képviselők hiányzását a parlamenti szavazások idején.
Vágólapra másolva!

Május elsejétől jelentősen szigorítja a Fidesz a frakciófegyelmet, és így komoly szankciókra számíthatnak a bizottsági és plenáris ülésekről hiányzó országgyűlési képviselőik - írja meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap szerint csak rendkívüli esetben fogadják majd el a szavazásoktól való távolmaradást.

A szigorítást a májustól működő kisebbségi kormányzás indokolja - írja a Magyar Nemzet. A koalícióból várhatóan április 30-án távoznak az SZDSZ-es miniszterek és államtitkárok, ezt követően pedig a szocialisták egyedül, parlamenti többség hiányában kormányoznak tovább.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, a szigorúbb szabályok nemcsak a Fidesz, hanem a vele szövetséges KDNP képviselőire is vonatkoznak. A jelenlétüket a hétfői törvényalkotási szavazások mellett megkövetelik a délutáni interpellációs időszaknál is - írja a lap. Így sokkal többször fordulhat majd elő, hogy egy-egy kormánytag válaszát nem fogadja el az Országgyűlés.