Nyártól építik át a budapesti Kossuth teret

Vágólapra másolva!
Az év második felétől kezdődik meg a fővárosi Kossuth tér átépítése. Az még nem dőlt el, hogy mélygarázs is épül-e a tér alá, vagy csak új park lesz.
Vágólapra másolva!

A budapesti Kossuth tér átépítése 2008 második felében kezdődhet meg - nyilatkozta Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs igazgatója. A tér átépítése során mélygarázs, látogatóközpont és közpark is létesülne. Ha a projektet gondozó Parking Kft. nem kapná meg a szükséges hatósági engedélyeket a 300 férőhelyes mélygarázs és a látogatóközpont építésére, akkor csak a parképítés kezdődik meg.

Az MTI információi szerint a kabinet a beruházás befejezésére 2010 december végét javasolja a döntésre jogosult Fővárosi Közgyűlésnek. A közgyűlés tavaly márciusban járult hozzá ahhoz, hogy 50 évre ingyenes használati jogot biztosít a térrel kapcsolatban az Országgyűlés hivatalának.

Forrás: MTI

Gyakran zárták le kordonnal a teret

A mélygarázs és a látogatóközpont építési koncesszió formájában valósulna meg, a fővárosi önkormányzat parkolással foglalkozó kft.-jének bevonásával. Az önkormányzat hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében szerződne a kft.-vel a beruházás lebonyolítására és a mélygarázs hasznosítására. Ez utóbbinál a használati jogot 20 évre átadná a főváros a kft.-nek. A tér felszínrendezésére korábban az Országgyűlés hivatala több mint egymilliárd forintot biztosított.