Demszky támogatja a kórházi integrációt

Vágólapra másolva!
Részben támogatja Demszky Gábor főpolgármester az egyik helyettese által kidolgozott új budapesti egészségügyi modellt, például azt a részét, hogy a kórházak beszerzését egységesítsék. Azt viszont elutasította Demszky, hogy a változásokat egy új bizottság felügyelje és hogy létrehozzák a Fővárosi Egészségközpont Zrt.-t.
Vágólapra másolva!

Demszky Gábor főpolgármester támogatja a fővárosi kórházak beszerezési és informatikai integrációját, és szakmailag indokolhatónak tartja a Horváth Csaba humánpolitikai helyettese által kidolgozott új budapesti egészségügyi modell alapjait - nyilatkozta Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója.

Nyáry közölte, hogy a főpolgármester nem ért egyet azzal, hogy az önkormányzat egészségügyi bizottságával párhuzamosan, egy, az egészségügyi koncepciót irányító bizottságot hozzanak létre a közgyűlési frakciók tagjaiból paritásos alapon. Nem támogatja a főpolgármester azt sem, hogy szakmai feltáró anyagok nélkül alapítsák meg a Fővárosi Egészségközpont Zrt.-t.

A Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes által beterjesztett javaslat első felében egyetért az MSZP- és az SZDSZ-frakció. A zrt.-vel összefüggő kérdésekről a közgyűlés jövő heti üléséig a frakciók szakértői tovább egyeztetnek, s várhatóan a koalíciós egyeztető tanács következő ülésén is szóba kerül ez a kérdés - mondta az igazgató.

Az MTI információi szerint a Horváth Csaba által jegyzett új budapesti egészségügyi modell útnak indításához összességében 400 millió forintot igényel a főpolgármester-helyettes, aki egy tízfős programirodát is szorgalmaz. A programiroda vezetőjének javasolt havi 850 ezer forintos bérezés meghaladná a hivatalban jelenleg a legtöbb bérrel, csaknem 800 ezer forinttal rendelkező metróbiztos fizetését is. Átlagosan havi 600 ezer forint bruttó bérrel számol a főpolgármester-helyettes javaslata az iroda dolgozóinál.