Aláírást gyűjtenek az erőműért a miskolciak

Vágólapra másolva!
Aláírást gyűjtenek a miskolciak az ellen, hogy az MVM magánbefektetőknek adja a helyi erőművet, mondta Káli Sándor szocialista polgármester. Az MSZP miskolci országgyűlési képviselői emellett parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik.
Vágólapra másolva!

Tűrhetetlen, hogy a Magyar Villamos Művek (MVM) a kormányt és a demokráciát egyaránt megcsúfolja, ezért aláírásgyűjtésbe kezdünk és parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezzük, ha az MVM folytatja a miskolci erőmű magánbefektetőnek történő eladását - közölte Káli Sándor (MSZP), Miskolc polgármestere.

Miskolc vezetéséhez ezen a hétvégén olyan információk jutottak el, hogy az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek vezetése - a miniszterelnök és a kormány, mint tulajdonosi képviselő ellenében - hétfőn mégis eladja a miskolci erőművet egy pénzügyi befektetőnek, az Elmib Zrt.-nek - közölte a polgármester.

Elmondta: az Elmib Zrt. vevői státuszát erősíti meg egy országos napilap szombati számában megjelent cikk is, amelyben érthetetlen és megtévesztő módon a nevezett cég úgy kínál árcsökkentést a miskolciaknak, mintha már "ő lenne az erőmű tulajdonosa".

Aláírásgyűjtésbe kezdünk a kormány és a demokrácia ilyen szintű megcsúfolása miatt, az MSZP miskolci országgyűlési képviselői pedig parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik az ajánlatkérés, értékesítés okának, szükségességének, törvényességének kivizsgálására - mondta Káli Sándor.