Infarktust kapott egy folyosón váratott beteg

Vágólapra másolva!
Nem volt remény annak a betegnek a megmentésére, aki kedden - a Hír TV beszámolója szerint - a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, a folyosón várakozva halt meg - ezt állítja az intézmény főigazgatója. A család szerint a kevés beteghordó miatt nem jutott időben a szívinfarktusban elhunyt asszony a kardiológiára.
Vágólapra másolva!

Közleményt adott ki a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosa, Varga Gábor szombaton a neurológiai osztály folyosóján tragikus hirtelenséggel elhunyt 51 éves T. Jánosné ügyében. A még kedden történt esetről a Hír TV adott számolt be, eszerint a nő hozzátartozói szeme láttára, a kórház folyosóján halt meg a győri kórházban.

A Hír TV tudósítása szerint az asszonyt ájulásos eszméletvesztés után vitték be kedd reggel a kórház ügyeletére, ahol több mint háromnegyed órán keresztül várt a folyosón arra, hogy megkapja vizsgálati eredményeit, és átszállítsák a kardiológiára. Férje szerint azt mondták nekik, kevés a beteghordó, ezért kell várniuk, a három gyerekes asszony szíve azonban hirtelen leállt, és már nem sikerült újraéleszteni.

A kórház főigazgatójának közleménye szerint T. Jánosné az eszméletvesztésen kívül mellkasi fájdalomra vagy egyéb szívinfarktusra utaló tünetre nem panaszkodott. A beteget "a tünetszegény állapot ellenére" mégis alapos vizsgálatoknak vetették alá, melyek azonnal felvetették az akut szívinfarktus gyanúját. Közvetlenül a szívcentrumba való átszállítása előtt azonban a betegnél keringés- és légzésleállás következett be.

"A tünetek szegénysége ellenére olyan kiterjedt volt az infarktus, hogy a mintegy egy órán keresztül folytatott újraélesztés sikertelen volt. Mivel T. Jánosné esetében a szívizomzat sérülése túlságosan nagy kiterjedésű volt, nem volt remény a beteg életének megmentésére" - írja. A szívinfarktus utáni halálesetek több mint fele a kezdeti órákban következik be, ezek jelentős részénél azonban az azonnali és szakszerű orvosi ellátás sem tud segíteni - teszi Hozzá Varga Gábor.

Az MTI információi szerint a család még nem tett feljelentést a kórház ellen.