Vádat emeltek az őrhalmi tanárverés ügyében

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek pénteken az őrhalmi iskola igazgatóját bántalmazó szülők ellen, akik azért támadtak a pedagógusra, mert a férfi lányukat rendreutasította a tanórán. A szülők büntetlen előéletűek, bár az apát négy éve két év próbaidőre bocsátották súlyos testi sértés miatt.
Vágólapra másolva!

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség az őrhalmi iskolaigazgatót bántalmazó, hugyagi szülők ügyében - közölte pénteken a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője. Bóna Gyula elmondta, hogy a vádirat szerint a gyanúsítottak március 13-án rátámadtak az őrhalmi általános iskola igazgatójára, és tettleg bántalmazták őt, amiért lányukat rendreutasította a tanórán.

A két gyanúsított már az iskolába is hangoskodva érkezett, a folyosón emelt hangon, obszcén szavakat használva az igazgatót keresték, eközben egy tanterembe is benyitottak, és ott, a gyerekek és a tanítónő előtt is durva hangnemben kiabáltak. Végül a folyosón látták meg az igazgatót, akit a 37 éves apa a nyakánál megragadva, belökött egy ablakmélyedésbe, majd a 30 éves nő is nekitámadt, miközben mindketten továbbra is hangosan szidalmazták. Az igazgatót a gondnok és a védőnő próbálta megvédeni, - egyben megfékezni a vádlottakat -, akik csak az időközben kihívott rendőrjárőr megérkezése után higgadtak le.

A pedagógus nyaka mindkét oldalán felhorzsolódott. A vádiratból az is kiderül, hogy a szülők büntetlen előéletűek, de a férfit a balassagyarmati bíróság 2003-ban két év próbaidőre bocsátotta súlyos testi sértés bűntette miatt.