Meghosszabbították a móri vádlott előzetesét

Vágólapra másolva!
Az elsőfokú eljárás befejezéséig meghosszabbította a móri bankrablás vádlottjának, W. Róbertnek az előzetes fogva tartását a Fejér Megyei Bíróság, a tárgyalás időpontját még nem tűzték ki. A férfit a móri Erste bankban elkövetett mészárlásban való részvétellel gyanűsítják.
Vágólapra másolva!

A főügyészség W. Róbertet előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen társtettesként elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettével vádolja.

A móri Erste Bank fiókjában 2002. május 9-én fegyveres rablás során agyonlőtték a pénzintézet alkalmazottait, biztonsági őrét, két ügyfelet és a velük biztosítás megkötésére készülő biztosítási szakembert. A rablók 7,3 millió forintot zsákmányoltak.

W. Róbertet azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy a bankfiók ajtajában állva ő küldte el az ügyfeleket, míg társa, N. László a bankban lemészárolta a nyolc embert.

A fogva tartás meghosszabbításáról szóló határozatot postázták a vádlottnak és védőjének, a döntés ellen egyelőre nem nyújtottak be fellebbezést.

A Nemzeti Nyomozó Iroda tavaly december 20-án jelentette be, hogy vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást a 2002. május 9 -én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében.

A beszerzett bizonyítékok szerint az időközben öngyilkosságot elkövetett N. László felelős a nyolc ember haláláért, s a bűncselekményt W. Róberttel követte el.