Saját lányával is fajtalankodhatott egy ecsédi férfi

Vágólapra másolva!
Hét gyermek- és fiatalkorú lánnyal, köztük saját - most 14 éves - lányával is fajtalankodott egy ecsédi férfi. A férfi szexuális zaklatások miatt otthonról elmenekült lányát megtalálta a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A nyomozás adatai szerint összesen hét gyermek- és fiatalkorú lányt zaklatott szexuálisan, illetve erőszakolt meg az elmúlt években egy ecsédi férfi. Közöttük volt saját gyermeke is - közölte pénteken a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Soltész Bálint elmondta, hogy a gyanúsított ellen összesen 11 rendbeli, különböző nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetése miatt indult eljárás. Hozzátette: a történtekről a rendőrség a 36 éves férfi 14 éves lányától szerzett tudomást, aki elmondta, hogy apja 8-9 éves kora óta rendszeresen zaklatja szexuálisan.

Az esetre azt követően derült fény, hogy a tinédzser lány április 9-én eltűnt otthonról és a Hatvani Rendőrkapitányság a keresésére indult, majd másnap megtalálta. A rendőrségi meghallgatása során azzal indokolta szökését, hogy édesapja évek óta rendszeresen zaklatja, sőt megnevezett további gyermekkorú lányokat is, akikkel tudomása szerint apja szintén szexuális kapcsolatot létesített.

A nyomozás során további hat gyermekkorú, illetve fiatalkorú sértettet hallgattak meg, mindannyian szexuális zaklatásról, fajtalankodásról, erőszakról számoltak be. A pszichológus szakértő előzetes szakvéleménye alapján a sértettek életszerűen adták elő a történteket, így azok nagy valószínűséggel meg is történtek. Soltész szerint a gyanúsított, akit őrizetbe vettek, illetve kezdeményezték előzetes letartóztatását, tagadja a bűncselekmények elkövetését.