Vágólapra másolva!
Őrizetbe vett a Borsod megyei rendőrség szerdán két férfit, akik több embert megzsaroltak. Az egyik megzsarolt férfi, egy ötgyermekes édesapa öngyilkos lett. Az egyik zsaroló letartóztatását kétszáz környékbeli próbálta meghiúsítani.
Vágólapra másolva!

Kétszázan fordultak szerdán a rendőrök ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaszadán, amikor megpróbáltak őrizetbe venni egy 39 és 25 éves férfit. A helyi lakosokból összeverődött tömeg a 25 éves férfi letartóztatását akarta megakadályozni. A környékbelieket közel ötven kivezényelt rendőr tudta megfékezni.

A két férfi hátrányos helyzetben lévő, de tehermentes ingatlannal rendelkezőket kutatott fel a környező településeken. A rendőrség kiderítette, hogy a két férfi a kapcsolatai révén banki hitelt szerzett az ingatlanok tulajdonosainak, de a felvett hitelek jelentős részét erőszakkal, illetve fenyegetéssel elvették a sértettektől.

A nyomozók felkutattak egy olyan hitelügyletet, melynek alapján a zsarolás tényét meg tudták állapítani. Ennek a bűncselekménynek a sértettje egy ötgyermekes édesapa, aki körülbelül egy hónapja öngyilkosságot követett el. Ezt az ügyet felgöngyölítve jutottak el a nyomozók a két zsarolóhoz. A vizsgálat során két olyan további öngyilkosság is a rendőrség látókörébe került, melyek esetében a nyomozók összefüggést látnak az elkövetőkkel.