Újra fizethetnek a beutaló nélküli betegek

Vágólapra másolva!
Visszahozná a részleges térítési díjat az egészségügyi tárca: egy elkészült törvénymódosítás szerint kétezer forintot kell fizetnie azoknak a betegeknek, akik beutaló nélkül jelennek meg szakrendeléseken. Ez a fizetési kötelezettség korábban is létezett, csak a vizitdíj bevezetésekor megszüntették.
Vágólapra másolva!

Újra lesz részleges térítési díj a szakrendeléseken: ha egy beteg beutaló nélkül jelenik meg, kétezer forintot kell fizetnie - közölte szerdán az Egészségügyi Minisztérium. A díj létezett a vizitdíj bevezetése előtt, most a szakrendeléseknél visszahoznák - derül ki a tárca idén tavaszra tervezett egyik törvénycsomagjából, amely most készült el.

A törvénymódosítás csak a járóbeteg-ellátásban fizettetné meg a díjat, annak összegéről külön kormányrendelet rendelkezik majd. A részleges térítési díj az alapesetben 300 forintos vizitdíj 2007. február 15-i bevezetéséig volt érvényben. A díj bevezetése még függhet attól, ki vezeti majd Horváth Ágnes után a szaktárcát, hiszen a javaslat még a távozóban lévő, SZDSZ-es miniszter idején készült.