Nem kér Horváth Ágnes javaslataiból az MSZP

Vágólapra másolva!
Az MSZP nem támogatja Horváth Ágnes egészségügyi miniszter javaslatait az egészségügyi törvény módosítására - nyilatkozta a Kossuth Rádiónak az MSZP szakpolitikusa. A szocialista frakció saját javaslatokat dolgoz ki.
Vágólapra másolva!

Nem támogatja az MSZP-frakció Horváth Ágnes egészségügyi miniszter javaslatait az egészségügyi törvény módosítására. Horváth azt javasolta többek között, hogy állítsák vissza a vizitdíj előtt bevezetett részleges térítési díjat. Ezt a pénzt korábban akkor kellett befizetni, ha valaki úgy ment el szakorvoshoz, hogy nem rendelkezett beutalóval - olvasható az MR1 Kossuth Rádió honlapján.

A rádiónak Tukacs István, az MSZP szakpolitikusa nyilatkozott. Elmondta: a szocialista frakció úgy döntött, elutasítja Horváth tervezetét és önállóan dolgoz ki új javaslatokat.

Horváth Ágnes SZDSZ-es miniszternek április 30-án kell távoznia a kormányból, miután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felmentette. A népszavazási kudarc után bejelentett minisztercsere koalíciós válságot okozott, április 30-ával az összes SZDSZ-es miniszter távozik a kormányból, és nagy eséllyel felbomlik a koalíció.