Megverték a gyereket elütő sofőrt Nyírkátán

Vágólapra másolva!
A Szabolcs megyei Nyírkátán rátámadtak egy sofőrre, aki autójával elsodort egy kisfiút. A sofőr és utasa könyebb, a gyermek súlyos sérüléseket szenvedett, a rendőrség három személy ellen csoportos garázdaság miatt indított eljárást.
Vágólapra másolva!

Megvertek egy sofőrt és utasát Nyírkátán kedden, mert a gépkocsivezető autójával elsodort egy hároméves gyermeket - közölte az MTI-vel Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség szerint a kisfiú féktávolságon belül szaladt ki az útra az autó elé.

Az elütött gyerek az első orvosi vizsgálat szerint könnyebb agyrázkódást szenvedett, eszméletét nem veszítette el, de később, a kórházban súlyosnak minősítették a sérülését, és a mátészalkai kórházból Nyíregyházára szállították. A Szabolcs Online információi szerint a gyermekosztályon fekszik, nincs életveszélyben, inkább csak felületi horzsolásokat szenvedett.

A megvert sofőr megúszta könnyű sebekkel, őt szintén a mátészalkai kórházba szállították. A kocsi utasát a helyszínen látták el a mentők. Az autó szélvédőjét a támadók betörték. A mátészalkai rendőrkapitányság vizsgálatot indított a baleset körülményeinek tisztázására, a gyermek verekedő rokonai - két nő és egy férfi - ellen pedig eljárást indítottak.

Hasonló eset játszódott le 2006 októberében, amikor a Borsod megyei Olaszliszkán egy tiszavasvári tanár autójával elsodort egy kislányt. A 11 éves gyerek csak könnyebb sérüléseket szenvedett, de rokonai rátámadtak a sofőrre, és agyonverték. A lincselés feltételezett elkövetői ellen jelenleg is folyamatban van a büntetőeljárás.