Áramot vezetett a kilincsbe egy vállalkozó

Vágólapra másolva!
A takarmányraktárt fosztogató tolvajok ellen akart védekezni az a békési vállakozó, aki áramot vezetett a fémajtóba. Az áram a férfi saját alkalmazottját rázta meg, aki csak a szerencsének közönyheti, hogy nem halt meg. A rendőrség vádemelést javasol, emberölés kísérlete miatt.
Vágólapra másolva!

Emberölés kísérlete miatt javasol vádemelést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyészségnek az ellen a Békés megyei vállakozó és egyik alkalmazottja ellen, akik áramot vezettek az állattartó telep takarmányraktárának fémajtajába - közölte honlapján a rendőrség. A nyomozás a férfi egyik alkalmazottjának feljelentése alapján indult, aki kétszer is áramütést szenvedett, amikor megfogta a kilincset.

A tulajdonos a nyomozóknak azt mondta, korábban már többször előfordult, hogy az épületből takarmányt loptak. A további lopásokat azzal akarta megelőzni, hogy áram alá helyeztette az ajtót. A telepen dolgozó másik férfit kérte meg arra, hogy az egyik konnektort vezetékkel kösse össze az ajtóval. A rendőrség által felkért szakértő megállapította, hogy az ajtót valóban sikerült feszültség alá helyezni.

Az orvos szakértő véleményéből kiderült az is, hogy az ajtó megérintése életveszélyes lehetett. A feljelentést tevő fiatalember csak a szerencsének és vastag gumitalpú cipőjének köszönhette, hogy nem halt meg. Ráadásul az áram alá helyezett ajtó nem csak emberre, hanem az istállóban tartott állatokra is veszélyes volt. A szakértői vizsgálatok eredményéről a rendőrség tájékoztatta az áramszolgáltatót és a munkavédelmi felügyelőséget is.