Kivárnak a sztrájkkal a BKV-szakszervezetek

Vágólapra másolva!
Sztrájkmoratóriumot kért a hétfői tárgyaláson Hagyó Miklós és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a szakszervezetek képviselőitől addig az időpontig, amíg a fővárost értesítik arról, hogy megkapja-e a BKV Zrt. a 18,5 milliárd forint idei, plusz állami forrást.
Vágólapra másolva!

A szakszervezetek ezt elfogadták, és vállalták, hogy az állam válaszától teszik függővé a következő sztrájkot - közölte Gulyás Attila, a Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnökhelyettese.

A többórás egyeztetésen a Fővárosi Önkormányzat jelen lévő képviselői azt kérték, hogy a szakszervezetek várják meg, amíg megérkezik a válasz a múlt pénteken, a városvezetés által a pénzügy-, a gazdasági és a kancelláriaminiszterhez írt levélben foglaltakra, amelyben érvek sokasága mellett, 18,5 milliárd forintnyi plusz állami forrást kérnek a BKV Zrt.-nek még idén.

A szakszervezeti vezető elmondása alapján Hagyó Miklós legkésőbb csütörtökre ígérte, hogy választ kapnak a városvezetés levelére.

Az egyeztetés a közlekedési társaság menedzsmentje és a szakszervezetek között a paraméterkönyv-tervezet vitájával szerdán délelőtt 10.00 órakor folytatódik - mondta Gulyás Attila.