Sokallja a miniszteri végkielégítést a Fidesz

Vágólapra másolva!
Háromhavi bérnek megfelelő végkielégítést kapnak azok a hamarosan távozó SZDSZ-es miniszterek és államtitkárok, akik több mint egy éve vannak hivatalban. Horváth Ágnes vagy Horn Gábor jól jár, Fodor Gábor azonan nem kap semmit. A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy a káosz előidézői milliós lelépési pénzzel távozzanak.
Vágólapra másolva!

Elfogadhatatlan és felháborító a távozó kormánytagok végkielégítése - mondta a távozó SZDSZ-es miniszterek és államtitkárok lelépési pénzét csütörtökön Répássy Róbert, a Fidesz frakciógazgatója. "Milliók ütik a markát az egészségügyben létrejött zűrzavar, káosz és fejetlenség egyik fő felelősének, a soha sehol nem látott fejlesztéseket koordináló államtitkárnak és az amúgy is teljesen felesleges pozíciót betöltő koalíciós koordinációs államtitkárnak" - mondta.

Budai Bernadett kormányszóvivő kedden közölte, hogy az az állami vezető, aki egy évnél kevesebbet töltött beosztásában, nem kaphat végkielégítést. Ez érvényes Fodor Gáborra, aki május 7-én tette le az esküt, és Kákosy Csabára, aki december 5-én lett miniszter. Horváth Ágnes 2007. április 23-án lépett hivatalba, tehát a hónap végén már több mint egy éve lesz, hogy elfoglalta a bársonyszéket. Mivel felmentéssel távozik, háromhavi bérét veheti fel. Végkielégítésre jogosult Horn Gábor és Magyar Bálint is, mindketten a Miniszterelnöki Hivatalban dolgoztak.

Répássy úgy tudja, összesen 10-12 millió forintról van szó, azonban a pontos összeget nem lehet tudni, mert bár hatályba lépett a miniszterek és államtitkárok fizetésének nyilvánosságáról szóló jogszabály, a Miniszterelnöki Hivatal honlapján még nem tették közzé a fizetési listát. A képviselő szerint ez az összeg csak a közvetlen költség, hiszen a távozó miniszterek, államtitkárok apparátusát is érintik a változások.