Templomi rablókat fogtak a borsodi rendőrök

Vágólapra másolva!
Mindent szétvertek a mádi templomban azok a rablók, akik most rendőrkézre kerültek Borsodban. A férfiak korábban kocsmákat, boltokat is fosztogattak, valamint kábelt loptak.
Vágólapra másolva!

Sorozatos bűncselekményeknek vetettek végett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tállyai rendőrőrs nyomozói. Az elfogottak bolti és kocsma feltörésekkel kezdték, majd egy mádi templomot fosztottak ki - közölte Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtósa.

A férfiak gyakorlatilag mindent szétvertek a templomban készpénz és értékek után kutatva, sőt az imaterem belső falait is megrongálták, és a "hecc kedvéért" lábnyomaikkal illették azokat. Végül alig húszezer forintot és egy nagy értékű imakönyvet vittek magukkal.

Mint Dobi elmondta, a bejelentést követő három órán belül elfogták a 26 éves mezőzombori és a 22 éves mádi férfiakat, akik beismerték a bűncselekmény elkövetését, miután egyikük lakásán a házkutatás során sértetlenül megtalálták a muzeális értéket képviselő imakönyvet.

A gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette. Fény derült arra is, hogy ugyanők számlájára írható a néhány nappal korábban a szintén Mádon történt bolti és kocsmabetörés, illetve két alkalommal elektromos kábel ellopása is.