Leváltották az ittasan karambolozó rendőrkapitányt

Vágólapra másolva!
Menesztették a dunaújvárosi rendőrkapitányt, aki vasárnap hajnalban karambolozott egy motorvonattal, és kiderült, hogy ittasan ült a volánhoz. A megyei rendőrkapitány már ki is nevezte a balesetben könnyebben megsérült főrendőr utódját.
Vágólapra másolva!

Leváltották beosztásából a dunaújvárosi rendőrkapitányt, aki vasárnap hajnalban, szolgálaton kívül a saját autójával egy vasúti átjáróban összeütközött egy motorvonattal, és kiderült, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt autóba ült - közölte a rendőrség. Fekete Zsolt rendőr alezredes vezetői kinevezését március 30-i hatállyal, indoklás nélkül visszavonta Fejér megye rendőr főkapitánya, Simon László. A posztra Budavári Árpádot, a rendőrkapitányság bűnügyi vezetőjét nevezik ki.

A leváltott rendőrkapitány vérében a szakértői vélemény szerint a szabálysértési értékhatárt meghaladó mértékben volt alkohol a baleset idején - mondta a Fejér megyei rendőrség sajtóreferense, R. Szabó Ágnes. A karambolban Fekete Zsolt és utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A leváltott rendőrkapitányt fejsérülése miatt hétfőn megfigyelésre még a kórházban tartották. A baleset körülményeit az Ügyészségi Nyomozóhivatal vizsgálja.