Jár az elmaradt ügyeleti díj a gyöngyösi kórházban

Vágólapra másolva!
Egymillió forint elmaradt ügyeleti díjat kell kifizetnie a gyöngyösi kórháznak, miután a bíróság úgy találta, hogy az uniós szabályoknak megfelelően az ügyeletben eltöltött teljes időre jár a fizetés. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Nem jogerősen közel egymillió forintnyi elmaradt ügyeleti díjnak, kamatainak, illetve egymillió forint nem vagyoni kártérítés kifizetésére kötelezte a gyöngyösi kórházat az Egri Munkaügyi Bíróság. Az eljárást Mánya Kristóf orvos, a Magyar Orvosi Kamara titkára kezdeményezte.

A bíróság ítéletében arra az európai uniós elvre hivatkozott, miszerint az ügyeletben eltöltött idő minden egyes órája munkaidőnek számít - számolt be a döntésről pénteken Mánya Kristóf, aki szerint a hazai ügyeletidíj-perek közül ez az ügy húzódik a legrégebben. Az uniós szabályozással ellentétben ugyanis a magyar egészségügy csak az ügyeletben töltött idő töredékét ismeri el munkaidőként.

Az gyöngyös kórház sajtóreferense az MTI-t arról tájékoztatta: miután írásban megkapják a munkaügyi bíróság ítéletét, döntenek az esetleges fellebbezésről.