Kevés ittas sofőrt találtak a rendőrök húsvétkor

Vágólapra másolva!
Több mint kétezer ellenőrzés során egyetlen ittas vezetőt szűrtek ki húsvéti ünnepek idején a BRFK rendőrei, Borsodban azonban  12 esetben színeződött el a szonda. Január 20. óta van érvényben a zéró tolerancia, vagyis automatikusan elveszik a jogosítványt attól, akit akit ittas vezetésen kapnak.
Vágólapra másolva!

Mindössze egy ittas sofőr akadt fenn a hétvégi fővárosi rendőrségi ellenőrzésen, pedig a rendőrök a három nap alatt több mint kétezer sofőrt állítottak meg - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A közlekedésrendészeti főosztály munkatársai közlekedési szabálysértés miatt 182 esetben, összesen 1,4 millió forint értékben szabtak ki helyszíni bírságot, 72 esetben tettek feljelentést, a jogosítványt pedig két embertől vették el.

Több mint kétezer sofőrt állítottak meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrök is, akik közül 12 bizonyult ittasnak. Heten átlépték a bűncselekményi értékhatárt is, öten szabálysértést követtek el. A közlekedési akció során a rendőrök 28 büntető- és 175 szabálysértési feljelentést tettek, és 1,8 millió forint helyszíni bírságot szabtak ki.

A rendőrség azért tartott fokozott közúti ellenőrzést húsvétkor, mert az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a húsvéti ünnepek során még mindig előfordul, hogy néhány járművezető ittas állapotban ül a volánhoz. A január 20-án életbe lépett zéró tolerancia értelmében egyébként a legkisebb alkoholszint kimutatása is a jogosítvány azonnali bevonásával jár.