Meghosszabbították a nyomozást a Zuschlag-ügyben

Vágólapra másolva!
Meghosszabbították a Zuschlag-ügy nyomozását, bár az érdemi vizsgálat már lezárult. Az ügyészség viszont arra számít, hogy a 16 gyanúsított ellen folyó eljárásban idő kell a begyűjtött iratok ismertetéséhez, és az ügyvédek további bizonyítást is indítványoznak majd.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség előterjesztésére a Legfőbb Ügyészség május 19-ig meghosszabbította a Zuschlag János és 15 társa ellen indított nyomozás határidejét - közölte kedden Szabó Ferenc megyei főügyészhelyettes. Bár az ügyben már befejeződött az érdemi nyomozás, a 16 gyanúsítottnak és védőiknek idő kell az iratismertetésekhez, mert lehetnek további indítványok és bizonyításkiegészítési javaslatok - indokolta a döntést.

Az ügyészség indítványára a Szegedi Városi Bíróság tavaly szeptember 21-én rendelte el Zuschlag János előzetes letartóztatását. Az MSZP volt országgyűlési képviselőjét, a kiskunhalasi szervezet korábbi elnökét és társait különösen nagy kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítják, mivel szabálytalanul használtak fel társadalmi szervezeteknek járó költségvetési támogatásokat.

A nyomozás során kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 75 millió forint pályázaton nyert pénzzel nem tudnak elszámolni. Az ügynek 16 gyanúsítottja van, közülük Zuschlag János mellett az MSZP megyei közgyűlési frakciójának másik tagja, Katus Ferenc.