Mindent március 15.-éről

Vágólapra másolva!
A Kossuth téri zászlófelvonáson és a múzeumkerti ünnepségen még csak bekiabálások voltak, Demszky Gábor főpolgármestert már megdobálták, este pedig a Nagykörúton összecsaptak a tüntetők és a rendőrök. Égő palackok repültek a rendőrök felé, akik könnygázzal oszlattak. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a nemzeti progresszióról szónokolt, Orbán Viktor Fidesz-elnök az összefogásnak örült, és a sikeresség útját ecsetelte. Az [origo] összeállítása a március 15-i eseményekről.
Vágólapra másolva!

Sűrű volt március 15.
Volt könnygáz és Molotov-koktél, összecsapás a Baross utcánál, összefogásról és sikeres jövőről beszélő Orbán, tetteket kívánó Gyurcsány, vonulás a városban, háttérbe szoruló ünnep - sok minden törént március 15-én. Este háromnegyed 11-ig tartott a fokozott rendőri készültség a városban, 21 embert előállítottak, páran megsérültek, egy rendőrnek meghúzódott a dereka. Összefoglaló az eseményekről.

Fotó: Vanik Zoltán [origo]

Könnygáz és égő palackok
Az [origo] tudósítása percről percre a március 15.-ei eseményekről.

Fotó: Vanik Zoltán [origo]

Képek március 15.-éről
Összecsapások a Nagykörúton, koraesti Kossuth tér, Fidesz-nagygyűlés, a Jobbik és a Magyar Gárda gyűlése, Demszky megdobálása, ünnepség a Múzeumkertben, programok a Lánchídon, zászlófelvonás a Kossuth téren - rengeteg fotó.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Gyurcsány az álmodozókat bírálta
A szabadság már megvan, de a polgári fejlődéssel még van tennivaló 160 évvel az 1848-as forradalom és szabadságharc után - mondta a miniszterelnök ünnepi beszédében. Gyurcsány Ferenc egyszerre volt kritikus és önkritikus. A kormányfő a mai napról azt tartja: inkább emelkedett volt mint konfliktusos.

Forrás: MTI

Orbán szerint sápad és reszket a kormány
Alkotmányos népítéletről, sápadó és reszkető "nagyméltóságú helytartótanácsról" beszélt a Fidesz elnöke a párt március 15-ei nagygyűlésén. Orbán Viktor szerint a népszavazás bebizonyította, hogy a magyar nép végre összefog, és a kormány hiába provokál, a Fidesz nem hagyja el a törvényes utat.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Eltűntek a kukák a belvárosból
Nagyon komolyan vette a március 15-ei készültséget a rendőrség. Budapest belvárosa szorosan le van zárva. Egy kukás szerint a biztonsági intézkedések keretében el kellett vinni minden kukát a belvárosból. A Kossuth téren fémdetektoros kapu, a Szabdság tér mellett magyar gárdisták, a Vörösmarty téren pedig éledezik a vásár. Ilyen volt a reggel.