Megverték a szülők a fegyelmező tanárt

Vágólapra másolva!
Iskolaigazgatót vert meg Nógrád megyében egy házaspár, akik azon háborodtak fel, hogy fegyelmezetlenül viselkedő lányukat a tanár elültette a helyéről. Az igazgató könnyebb sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

Az MTI információi szerint az eset Őrhalomban történt szerdán. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Dankóné Nagy Éva a hírügynökségnek azt mondta, az incidens előzménye az volt, hogy az iskola igazgatói tisztségét is betöltő tanár másik helyre ültette a fegyelmezetlenül viselkedő ötödikes lányt, aki emiatt engedély nélkül hazament.

A rendőrség szerint a diák otthon elmondta a történteket szüleinek, akik az iskolába siettek, ott az igazgatóval kiabáltak, trágár szavakkal illették, majd odáig fajult az ügy, hogy végül a nyakát megszorongatták. A tanár, aki hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett, értesítette a rendőrséget.

A 30 és 37 éves hugyagi szülők a helyszínre érkező rendőröknek elismerték a cselekmény elkövetését, ellenük közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított büntetőeljárást a balassagyarmati kapitányság.

A szóvivő hozzátette: az ügy összes körülményére való tekintettel 15 napon belül bíróság elé állítják az elkövetőket. A bántalmazó szülők ellen a büntető törvénykönyv alapján akár három évig terjedő szabadságvesztetés büntetés is kiszabható.