Közmunkára ítélték az őzet agyonrúgó férfit

Vágólapra másolva!
Húsz nap közérdekű munkára büntették azt az encsi fiatalembert, aki február végén agyonrúgott egy magatehetetlen őzet. Pedig a bíróság kimondta, hogy állatkínzást követett el, amiért a törvény alapján akár két év szabadságvesztés is kiszabható. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Állatkínzás, illetve lopás vétségében bűnösnek találta és ezért húsz nap közérdekű munkára ítélte az Encsi Városi Bíróság hétfőn azt a férfit, aki február végén agyonrúgott egy őzet - tájékoztatta az [origo]-t a bíróság szóvivője, Szabó József. A férfi február végén engedély nélkül crossmotorozott - nem először, ezért fel is jelentette egy helyi gyümölcsös gazdája -, és közben felzavart néhány őzet.

Az egyik megriadt állat nekiszaladt a kerítésnek, és miközben ott vergődött, a fiatalember fejbe rúgta, a tetemet pedig hazavitte. Az állat maradványait később a rendőrök megtalálták a lakásán.

Az [origo]-nak az encsi rendőrkapitányságon pénteken azt mondták, hogy a férfit gyorsított eljárással bíróság elé állították, amely hétfőn húsz nap közmunkát szabott ki. A bírósági szóvivő szerint az ítélet nem jogerős, három napon belül bármelyik fél fellebbezhet. A törvények szerint a férfi tette két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntethető.