Kötelezővé tennék a természettudományos érettségit

Vágólapra másolva!
Egyhangúlag támogatta az Országgyűlés oktatási bizottsága azt a javaslatot, hogy természettudományos tárgyból is kötelező legyen érettségit tenni. A diákok az ötlet szerint választhatnának, hogy kémiából, fizikából, biológiából vagy természetismeretből vizsgáznának.
Vágólapra másolva!

Három-négy éven belül egy természettudományos tárgyból is kötelező lesz érettségit tenni a magyar, a matematika és a történelem mellett - mondta a Magyar Nemzetnek Pálinkás József, a Fidesz egykori oktatási minisztere. Pálinkás javasolta ezt az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottsága előtt, és az ötletet egyhangúlag támogatták.

A diákok választhatnának, hogy kémiából, fizikából, biológiából vagy természetismeretből szeretnének érettségizni. Az utolsó lehetőség a másik három tárgy alapvető ismereteit sűrítené össze, és azoknak lenne ideális, akik nem tanulnának tovább természettudományos területen.

Tavaly év végén fizika-és kémiatanárok aláírásgyűjtéssel tiltakoztak az ellen, hogy a kormány a természettudományos tantárgyak középiskolai óraszámának csökkentését tervezte. Pálinkás javaslatát most a kormánypártok is támogatták.