Kétszáz roma várta a Magyar Gárdát Pétervásárán

Vágólapra másolva!
Tagtoborzásra érkezett a Magar Gárda öt tagja a Heves megyei Pétervásárára, ahol azonban kétszáz roma várta őket. Az eseményen megjelent Kolompár Orbán OCÖ-elnök is, aki szerint a gárdistákat provokációként küldték a településre. Atrocitás nem történt, a rendőrség távolról figyelte az eseményeket.
Vágólapra másolva!

Kétszáz roma várta a Magyar Gárda tagtoborzásra érkező öt tagját a Heves megyei Pétervásárán - írja a Heves Megyei Hírlap. A cigányok - akik a környező településekről, illetve a szomszédos Nógrád megyéből is érkeztek - szóváltásba keveredtek a gárdistákkal, de tetlegesség nem volt. A lap beszámolója szerint a helyi rendőrőrs munkatársai "tisztes távolból figyelték az eseményeket".

A romák kérdésekkel bombázták a gárdistákat. Egyebek mellett arról érdeklődtek, beléphetnének-e a szervezetbe, illetve mikor kezdődik a parlagfű-irtási akció. Hódi Sándor, az MCF Roma Párt heves megyei vezetője, az Országos Cigány Önkormányzat képviselője arra figyelmezette a gárdistákat, hogy bárhová is mennek, a romák ott lesznek.

Egy órával az esemény kezdete után megérkezett Pétervásárára Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke. Kolompár arra intette a jelenlévőket, ne bántsák a gárdistákat. Azt mondta, ők "nem maguktól jöttek, őket ide küldték", Kolompár szerint provokációként. Végül a gárdisták elhagyták a települést, amit a romák tapssal ünnepeltek.