E. Zsanett pótmagánvádat nyújtott be

Vágólapra másolva!
Pótmagánvádat nyújtott be a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre E. Zsanett - írja a Népszabadság. Az állítása szerint rendőrök által megerőszakolt lány minden jogi lehetőségét kihasználja, a pótmagánvádat a törvényes határidőn belül eljuttatták az ügyészséghez.
Vágólapra másolva!

Pótmagánvádat nyújtott be ügyében E. Zsanett, miután a Fővárosi Főügyészség januárban elutasította panaszát - írja a Népszabadság. Ezzel jogerőre emelkedett a Budapesti Nyomozó Ügyészség határozata a nyomozás megszüntetéséről. Zsanett ügyvédje, Tuza Péter az [origo]-nak korábban elmondta, élnek a pótmagánvád lehetőségével, vagyis minden jogi lehetőséget kihasználnak. Mindenképpen büntetőbíróság elé viszik az esetet.

A Népszabadságnak Borbély Zoltán ügyészségi szóvivő elmondta, a pótmagánvádat a korábbi nyomozás anyagaival együtt napokon belül elküldik az illetékes bíróságra. Itt majd tárgyalás-előkészítő eljáráson döntik el, befogadják-e a pótmagánvádat.

E. Zsanett azt állítja, hogy az öt rendőr május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitték, ahol ketten megerőszakolták. A Fővárosi Főügyészség május közepén jelentette be, hogy két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével gyanúsít.

Mindannyian a Rebisz kötelékébe tartoztak, az eset miatt szolgálati viszonyukat felfüggesztették. Ez az ügy, más rendőrségi botrányokkal együtt, hozzájárult a rendőrség vezetésének lecseréléséhez.