Halottnak hitték a pénzre váró nyugdíjast

Vágólapra másolva!
Január 27-én ön meghalt - közölte a nyugdíjbiztosító egy perkátai férfival, aki arról érdeklődött, miért nem kapta meg nyugdíját. A kórházban, ahol a papírok szerint elhunyt, már másfél évtizede nem járt. A kórház és a nyugdíjintézet semmit nem tud az esetről - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Februárban elmaradt a perkátai Kocsis Gábor nyugdíja, a férfi ezért felhívta a székesfehérvári Közép-dunántúli Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságot. "Azt közölték velem, azért nem folyósítják a nyugdíjat, mert január 27-én elhunytam a dunaújvárosi kórházban" - idézi a Magyar Nemzet a férfit, aki felháborítónak tartja az esetet.

A nyugdíjintézetnél - állította a nyugdíjas férfi - azt mondták, igazolnia kell, hogy életben van, addig ugyanis nem folyósítják a nyugdíját. A perkátai férfi feleségének ezért Budapestre kellett utaznia, hogy leadja a szükséges papírokat. Egyelőre nem tudni, a férfi meddig marad nyugdíj nélkül, z ügyintézők jövő hétre ígértek előrelépést az ügyében - írja a Magyar Nemzet.

A lap megkereste a dunaújvárosi kórházat, ahol azonban a főigazgató azt közölte: négy éve nem állítottak ki Kocsis Gábor névre halotti jelentést, és a férfi három éve járt náluk utoljára röntgenvizsgálaton. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főcsoportvezetője, Kiss Sándor pedig a lap megkeresésére azt közölte, az ő nyilvántartásuk szerint a panaszos férfi minden hónapban a megszokott módon megkapja a nyugdíját. A férfi ügyében közelebbről illetékes Közép-dunántúli Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságon Kiss Sándort úgy tájékoztatták: ilyen ügy nincs, a férfi problémájáról nem hallottak - irja a Magyar Nemzet Kiss Sándorra hivatkozva.