Fejvesztve menekültek az ellenőrök elől az árusok

Vágólapra másolva!
Még egy néhány hónapos kisgyereket is bezártak boltjukba azok az árusok, akik gyorsan bezártak, amikor megtudták, hogy ellenőrök járják a fővárosi Kőbányai út környékét. Az ellenőrök különböző jogsértések miatt csaknem 12 millió forint bírságot szabtak ki.
Vágólapra másolva!

A Kőbányai út mentén található kisáruházak területén tartottak csütörtökön munkaügyi ellenőrzést. Az akcióban részt vett a Készenléti Rendőrség, a BRFK Bevetési Főosztálya és a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysága is.

Az ellenőrzés megkezdésekor az árusok jelentős része bezárta üzletét, illetve az elárusító helyeket az ott található árucikkekkel együtt. Az egyik elárusítóhelyen még egy néhány hónapos csecsemőt is bezártak babakocsistul.

Kiderült, hogy a kínai állampolgárok egy része munkavállalási engedély nélkül dolgozott, az árusok több mint negyedét feketén foglalkoztatták, a munkáltatók többsége nem tett eleget nyilvántartási kötelezettségeinek, hibás elektromos berendezések használatát tiltották meg, több munkavállaló foglalkoztatását megtiltották orvosi alkalmassági vizsgálat hiánya miatt.

Az ellenőrzésen szabálytalanul tárolt vegyi anyagokat is találtak, illetve egy körözés alatt álló külföldit fogtak el. Ezen a helyszínen a különböző jogsértések miatt csaknem 12 millió forint bírságot szabtak ki.