Vágólapra másolva!
Paprikajancsinak nevezte Orbán Viktort egy, a kapcsolat.hu-n megjelent interjúban Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök szerint a népszavazáson az ellenzék legfeljebb vereséggel felérő győzelmet arathat, mert Orbán hiába ígért kormánybukltatást, a kabinet a helyén fog maradni.
Vágólapra másolva!

Akinek a nemzetről alkotott víziója egy háromszáz forintos kérdésben ragadható meg, az nem államférfi, hanem paprikajancsi - támadta Orbán Viktor Fidesz-elnököt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP pártalapítványa által működtetett kapcsolat.hu honlapon megjelent videóinterjúban. Gyurcsány nem mondta ki Orbán nevét, csak úgy emlegette: az ellenzék vezetője.

A kormányfő szerint a március 9-i népszavazás az ellenzék számára "legjobb esetben is egy vereséggel felérő győzelem lehet", mert ki fog derülni, hogy az ellenzék vezetője hiába ígért új korszakot, nem fogja tudni megbuktatni a kormányt, az a helyén fog maradni.

Gyurcsány azt mondta, a magyar jobboldal igazi baja, hogy nem érti, a demokráciában váltakoznak a kormányerők. Azt hiszik - mondta a kormányfő -, hogy történelmi joguk van az ország vezetésére. A radikális jobboldal pedig "nem bír magával, tör-zúz", amihez Gyurcsány szerint időnként támogatást kap a jobboldal nagyobbik pártjától.

A baloldalnak egyértelműbben kell kiállnia a demokrácia értékei mellett - mondta a miniszterelnök, aki Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztertől is azt várja, határozottabban lépjen fel a szélsőségesek ellen.