Büntetést kaptak a kiszavazó szocialisták

Vágólapra másolva!
Godó Lajos, Mécs Imre és Puch László is pénzbüntetést kapott az MSZP frakciótól, amiért a képviselőcsoport álláspontjával szemben szavaztak a parlamentben - értesült a Népszabadság. A képviselők arra hivatkoztak, hogy nem hallották jól a frakcióvezető bekiabálását.
Vágólapra másolva!

Hétpecsétes titokként, illetve belső ügyként kezelte az MSZP képviselőcsoportja, hogy néhány szocialista képviselőt pénzbírsággal súlytottak hétfőn, amiért korábban - például az ingatlanadó esetében - a frakciódöntéssel ellentétesen szavaztak - írta keddi számában a Népszabadság.

A lap úgy tudja, Godó Lajos, Mécs Imre és Puch László kapott pénzbüntetést. Godó és Mécs ötvenezer, az MSZP pénztárnoki feladatait ellátó Puch pedig hetvenezer forintot kénytelen befizetni a frakció kasszájába.

A lap - hivatalosan meg nem erősített - értesülései szerint a képviselők arra hivatkoztak, hogy a szavazáskor nem hallották tisztán a frakcióigazgató utasítását (a frakcióvezetők és helyetteseik a szavazásokkor bekiabálással utasítják a képviselőket).

A Népszabadság úgy értesült, az egészségbiztosítási törvény ügyében kiszavazó Karsai József, illetve nem szavazó Farkas Imre ügyét a népszavazás utánra csúsztatják.