Elfogták egy idős nő feltételezett gyilkosát

Vágólapra másolva!
Alig fél nap leforgása alatt a rendőrség elfogta, majd őrizetbe vette azt a 32 éves férfit, aki a gyanú szerint Jászberényben megölt egy idős nőt - közölte a rendőrség szombaton. A férfit rablással is gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Holtan találtak egy 85 éves asszonyra péntek délután jászberényi tanyájának udvarán. Miután a rendőrség azt feltételezte, hogy bűncselekmény történt, azonnal megkezdték a nyomozást - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Szabó Zita rendőr főhadnagy elmondta: ezen az ügyön kívül egy másik bejelentés is érkezett a jászberényi rendőrség ügyeletére, miszerint egy helybéli férfi egy közeli vendéglátóhelyen pénzt követelve bántalmazta a pultos hölgyet, és elvitte a bevételt.

A rendőrség a begyűjtött információk alapján a két bűncselekményt összefüggésbe hozta, és a nyomozás során egyre több olyan adat gyűlt össze, amely a büntetett előéletű O. Sándorra terelte a gyanút. A férfit szombat reggel elfogták, őrizetbe vették, és nyereségvágyból elkövetett emberölés, és rablás bűntettének alapos gyanúja miatt kezdeményezik előzetes letartóztatását.