Vágólapra másolva!
Körözést bocsátott ki Kiglics Attila ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság, mert nem jelent meg az egyik tárgyaláson. A férfi korábban 25 milliós nyomravezetői díjat kapott a móri mészárlással kapcsolatban, az ezután Kaiser Ede és Hajdú László ellen indult eljárásban többször is vallomást tett.
Vágólapra másolva!

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) elfogatóparancsot bocsátott ki Kiglics Attila ellen, mert egy pénteki bírósági tárgyalásra nem tudták megidézni - közölték a Fővárosi Bíróság sajtótitkárságán. Az elfogatóparancsot Kiglics ellen február 18-án vette át az illetékes XXI. kerületi rendőrség. Kényszerintézkedést - emelte ki a sajtótitkárság - nem alkalmazhatnak Kigliccsel szemben ebben az eljárásban.

A Kaiser Ede és Hajdú László ellen indított móri perben korábban koronatanúként számon tartott Kiglics Attila azóta harmadrendű vádlottja annak az ügynek, amelyben péntekre próbálta meg beidézni a bíróság. A per Kaiser Ede és 12 társa ellen lopás miatt folyik.

Kaiser Edét ítélték el korábban a móri bankrablás miatt tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre. Kiglics akkor koronatanúi szerepléséért a Kaiser Ede elleni eljárás miatt 25 millió forint nyomravezetői díjat kapott. Azt vallotta ugyanis: Kaiser Ede felvetette neki a móri bankfiók kirablását, de ő elzárkózott ettől.

Kiglics Attila vallomását a Hajdú László - a másik móri vádlott - ellen újrakezdett és a Fővárosi Bíróság előtt jelenleg is folyamatban levő büntetőperben is megismételte 2006. szeptemberében. Tanúként akkor kommandósok gyűrűjében, símaszkban és golyóálló mellényben tett vallomást a bíróság előtt.

A nyomozók azóta két újabb személyt gyanúsítottak meg a nyolc halálos áldozatot követelő bankrablással. Az egyik gyanúsítottnak köze lehetett a szintén nagy visszhangot kiváltó postásgyilkossághoz.