Vágólapra másolva!
A munkatársak közel hetedét menesztené idén a Magyar Televízió (MTV) - ez szerepel a távirati iroda információi szerint a közmédium üzleti tervében, amelyet pénteken vitat meg az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriuma.
Vágólapra másolva!

Az üzleti terv meg nem erősített információk szerint 200-250 munkahely leépítését tartalmazza a múlt év végi 1750-es létszámból. A leépítések egyik forrása az lehet, hogy - mivel a jövő esztendő végén átadandó gyártóbázis üzemeltetését is az építtető végzi - a kiszolgálószemélyzet tagjaitól megválhat a közszolgálati médium.

Az MTV kommunikációs irodája csütörtökön korainak nevezte az elbocsátásokra vonatkozó kérdést, ahogy pár nappal korábbi tájékoztatásuk is csak arra szorítkozott, hogy "idén is folytatódik a szervezet átalakítása, illetve a munkavállalók képzése".

Rudi Zoltán tavaly november végén nyilatkozott úgy, hogy az új székházba költözésig még mintegy félezerrel kell lefaragni az MTV létszámát. Konkrétumokat arra hivatkozva nem árult el, hogy az elnöki pályázati csomag egyik feltétele, hogy a tisztségért versenybe szálló ne tegyen közzé részleteket elképzeléseiről.