Orbán nem fúj Kósára a miniszterelnöki álmai miatt

Vágólapra másolva!
Kósa Lajos "nem ránt kardot", hogy megszerezze a miniszterelnöki széket - legalábbis ezt mondta csütörtökön Orbán Viktor pártelnöknek. A debreceni polgármester a HVG-nek adott interjújában előzőleg azt nyilatkozta: bizonyos feltételek mellett vállalná a miniszterelnökséget 2010-ben, ha a Fidesz nyerné meg a választásokat.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke csütörtökön Debrecenben találkozott Kósa Lajossal, a város polgármesterével. A két politikus újságírók előtt kedélyesen beszélgetett egymással, úgy tűnt, nem árnyékolta be a viszonyukat a debreceni polgármester HVG-nek adott interjúja, amelyben arról is beszélt, hogy bizonyos feltételek mellett vállalná a miniszterelnöki posztot.

Tetszett az interjú - válaszolta Orbán az MTI tudósítójának érdeklődésére. "Lajos mindig is szórakoztató interjúalany, jó olvasni a vele készült interjúkat" - tette hozzá. Orbán szerint a csütörtökön megjelent Kósa-interjúból az derül ki, hogy a Fidesz komoly értéket képvisel Magyarország számára, több tehetséges helyi és országos vezetője van.

A pártelnök szerint a Fidesz három kormány számára is alkalmas szakemberrel, vezetővel rendelkezik, beleértve a
miniszterelnök-jelölteket is. Utóbbi posztra Orbán Viktor Varga Mihályt, Kósa Lajost, Pokorni Zoltánt és Navracsics Tibort nevezte meg esélyesként.

"Én még Orbán Viktort is megneveztem az interjúban, de azt kihúzták" - jegyezte meg Kósa Lajos, azonban tévedett, ugyanis a HVG interjújában szerepel Orbán neve ennél a résznél. Debrecen polgármestere, a Fidesz alelnöke ugyanakkor azt mondta, hogyha ebben a kérdésben nincs konszenzusos döntés, szó sincs arról, hogy bárki egyéni ambíciókat tápláljon.

"Nem rántasz kardot?" - fordult Orbán Viktor Kósa Lajoshoz, aki azonnal válaszolt: "Egyáltalán nem!". Orbán Viktor azzal zárta le az ügyet, hogy ez most nincs napirenden, az erőiket a népszavazásra koncentrálják. A Fidesz elnöke csütörtökön előbb gazdasági fórumon vesz részt Debrecenben, majd délután egyetemi hallgatókkal találkozik.