Letiltották a képernyőről Bánó Andrást

Vágólapra másolva!
Nem vezetheti többé a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorát Bánó András - számolt be róla a Népszava. A műsorvezetővel szemben etikai panaszok merültek fel.
Vágólapra másolva!

Dobos Menyhért, a Magyar Televízió közéleti igazgatója döntésének értelmében nem vezetheti az MTV Nap-kelte című műsorát a jövőben Bánó András - írta a csütörtöki Népszava.

A közéleti igazgató szerdán tájékoztatta döntéséről a Nap-kelte producerét, Gyárfás Tamást, miután a műsorvezető ellen etikai panaszok merültek fel, s azok vizsgálata nyomán bizonyítást nyert, hogy Bánó megsértette a Közszolgálati Műsorszolgáltatási Szabályzatot - olvasható a cikkben.

Bánó András a lapnak nyilatkozva érthetetlennek nevezte a döntést. A műsor január 10-i, illetve január 24-i Kereszttűz című műsorblokkjait vizsgálta a bizottság. Horváth Ádámtól, a testület elnökétől Bánó úgy tudja, a bizottság azt állapította meg: az első esetben Karsai József szocialista országgyűlési képviselővel "indulatosan" beszélt az egészségbiztosítási reform kapcsán, a másik esetben pedig "érzelmektől túlfűtött" volt, amikor Tarlós Istvánnal, a Fidesz népszavazási kampányának irányítójával készített interjút.

A Népszava szerint a közéleti igazgató döntése azért is érdekes, mert - értesüléseik szerint - a műsorvezetők jogállásáról, így letiltásukról is kizárólag az elnöknek, vagyis Rudi Zoltánnak van joga dönteni.