Magas részvételért kampányol Orbán

Vágólapra másolva!
Messzeható politikai következményekkel jár, ha magas lesz a részvételi arány a népszavazáson - mondta kampánykörútja dunaújvárosi állomásán Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint a hatalmon lévők hálát adhatnak, hogy a nép még szelíden tűri a rossz kormányzást.
Vágólapra másolva!

Minél nagyobb arányú részvételre buzdított a március 9-i népszavazáson Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdán Dunaújvárosban. Orbán mintegy öt-hatszáz aktivista előtt úgy fogalmazott, hogy a magas részvételi arány messzeható politikai következményekkel jár.

"Mindannyian dolgozzunk a magas részvételért, azért, hogy az emberek igent mondjanak a saját jövőjükre" - fogalmazott a pártelnök, aki szerint a hatalmon lévők hálát adhatnak, amiért az emberek ilyen rossz kormányzás után "ilyen szelíd módon" képesek elviselni ezt a kormányt.

Orbán szerint az emberek világos, biztonságos, előre tervezhető életet akarnak, ahhoz pedig egészség kell, illetve a fiataloknak tudás. Mindkettő túlságosan fontos ahhoz, hogy bárkinek átadják a róluk való döntés jogát - mondta Orbán.

A tandíjjal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az "ellenfél táborában" vannak, akik az irigységre próbálnak apellálni, és szembe akarják állítani azokat, akik tanulnak, azokkal, aki nem. Magyarország nem fordíthat hátat saját fiataljainak, mert ha ők nem tanulnak, nem műveltek és nem tudnak bekapcsolódni a 21. század erős versenyt jelentő gazdaságába, az országnak nem lesz jövője - fogalmazott Orbán.