HVG: el tudná képzelni magát kormányfőként Kósa

Vágólapra másolva!
Ha a párton belül egyértelmű konszenzus alakulna ki a személyét illetően, elvállalná a miniszterelnöki posztot Kósa Lajos, amennyiben a Fidesz győzne a 2010-es választáson - erről beszélt a debreceni politikus a HVG-nek adott interjújában.
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere elképzelhetőnek tartja, hogy 2010-ben elvállalná a miniszterelnöki posztot - olvasható a HVG csütörtökön megjelenő számában. "El tudok képzelni olyan helyzetet, amikor elvállalnám, és olyat is, amikor nem" - mondta Kósa Lajos arra a kérdésre, amennyiben a Fidesz megnyeri a 2010-es választást, elvállalná-e a kormányfői megbízatást.

A politikus ugyanakkor hozzátette: akkor mondana igent a Fidesz-kormány vezetésére 2010-ben, ha ebben a párton belül nyilvánvaló konszenzus alakulna ki, mivel négy-öt politikus is van, aki alkalmas az ország vezetésére, s Orbán Viktor ezt már bizonyította is.

A fideszes politikus szerint alapvető változásra van szükség a közigazgatásban, a törvényhozás munkájában, módosítani kellene az alkotmányt, egyszerűsíteni a teljes adórendszert, újjáépíteni az egészségügyet. Mindehhez a lehető legszélesebb körű támogatásra lenne szükség. Ha a Fidesz győz, nem visszacsinálni kell a dolgokat, hanem akár a baloldali választókat is meggyőzve előbbre lépni a felgyülemlett problémák megoldásában és a gazdasági növekedés felgyorsításában - fogalmaz az interjúban Kósa.