Az MSZP ellenére is lesznek kórházi széfek

Vágólapra másolva!
Lesznek kórházi széfek, hiába szavazták le Horváth Ágnest a parlament MSZP-s politikusai állítja az Egészségügyi Minisztérium. Az MSZP-frakció egy zárt ülésen tett fel a széfekről szóló kérdést a miniszternek, válaszát azonban nem fogadták el. Az MSZP-frakció mást szeretne, a kórházi széfekről szóló rendelet azonban már február elején megjelent, és a tárca ragaszkodik a széfekhez.
Vágólapra másolva!

Nem fogadta el Horváth Ágnes egészségügyi miniszter válaszát az MSZP-frakció egy zárt frakcióülésen, vagyis a párt politikusai gyakorlatilag leszavazták a minisztert. Horváth Ágnest Fogarasiné Deák Valéria (MSZP) interpellálta, szerinte ugyanis nem volt kellőképp átgondolt az Egészségügyi Minisztérium kórházi széfekről szóló rendelete. A miniszter leszavazása után a frakció úgy döntött: foglalkozzon a széfüggyel tovább a párt egészségügyi munkacsoportja. Ez a munka még nem kezdődött meg - írja a radio.hu.

A tárca - közölte az Egészségügyi Minisztérium az [origo]-val - továbbra is kitart amellett, hogy a kórházaknak széfeket kell felszerelniük, hogy a betegek értékeit megóvják. A széfekről szóló rendelet már február elején megjelent, de csak március 8-án lép hatályba.

"A kórházaknak február 15-éig írásbeli megrendelővel kell rendelkezniük, a beszerelésnek kell megtörténnie a rendelet hatályba lépéséig, azaz március 8-ig" - válaszolta a minisztérium. Ha egy kórház "nem szereli be a széfet határidőre..., az az intézmény az adott osztály tekintetében, ahol nem kerül betartásra a minimumfeltétel, akár a működési engedélyének meglétét is veszélyezteti" - közölték.