Feljelentették a terézvárosi polgármestert

Vágólapra másolva!
Feljelentette a terézvárosi polgármestert az a vállalkozó, aki nemrég vitába keveredett a kerületi önkormányzattal a cége által bérelt üzlethelyiség miatt. Hűtlen kezeléssel vádolja a polgármestert, mert szerinte neki tudnia kellett arról, hogy törvénytelen boltjának bérleti szerződése. A polgármester viszont rágalmazás miatt akarja feljelenteni a cég vezetőjét.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezelés miatt feljelentette a rendőrségen Verók István VI. kerületi polgármestert Liszeckij László, annak a cégnek a tulajdonosa, amely a Bajcsy-Zsilinszky út 13. szám alatti üzlethelyiséget üzemeltette. Liszeckij azt állítja, a polgármesternek bizonyíthatóan tudomása volt arról, hogy az üzlethelyiséget tizenegy éven át törvénytelenül adták neki bérbe. Ezalatt többször tartott nála helyszíni vizsgálatot az önkormányzat és az ellenőrök mindig mindent rendben találtak - tette hozzá.

Liszeckij elmondta: az üzlethelyiséget egy másik Kft. bérelte az önkormányzattól, ő pedig ettől a cégtől vette tovább bérbe. Ez szerinte törvénytelen volt, hiszen éppen az önkormányzat mondta ki 2007 márciusában, hogy a bérlőnek nem lett volna joga kiadni a bérleményt. Az ő cége havi egymillió forintot fizetett a másik cégnek, és szerinte ennek a pénznek csak a töredéke került az önkormányzathoz. Számításai szerint mintegy 100 millió forint kár érhette így az önkormányzatot.

Az önkormányzat tavaly márciusban - az illegális bérbeadásra hivatkozva - érvénytelennek találta a bérleti szerződést, és felszólította a műsoros CD-ket és DVD-ket forgalmazó céget, hogy azonnal függessze fel a kereskedelmi tevékenységet. A cég bezárta a boltot, amely lelakatolva állt a benne lévő árukészlettel és bútorokkal együtt.

A múlt héten derült ki, hogy az önkormányzat az ingatlant - Liszeckij László állítása szerint pályáztatás nélkül - eladta egy amerikai tulajdonban lévő cégnek. Az új tulajdonos a teljes árukészletet lefoglalta, a boltot "kipakolta", Liszeckij emiatt feljelentést tett. Szerinte 30 millió forint kár érte a cégét, ráadásul az önkormányzat nem tájékoztatta arról, hogy az ingatlant eladja. Az MTI egyelőre nem tudott elérni senkit a terézvárosi önkormányzatnál, aki nyilatkozhatott volna az ügyben.

Verók rágalmazás miatt tesz feljelentést

Verók István szocialista polgármester szerint egyértelműen politikai indíttatású támadás érte az önkormányzatot, mint mondta, Liszeckij László "a politikai zavarkeltést akarja meglovagolni vádaskodásaival." Szerinte az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiséget üzemeltető cég vezetője semmilyen jogviszonyban nem állt az önkormányzattal. A főbérlőnek a jogosulatlan bérbeadás miatt hatmillió forintot kellett fizetnie büntetésként az önkormányzatnak - tette hozzá a politikus, aki Liszeckij ellen rágalmazás miatt tesz feljelentést.

A polgármester elmondta: vizsgálatot kezdeményez valamennyi Andrássy úti ingatlan eladásával kapcsolatban, mert már "elege van abból, hogy nem engedik dolgozni az önkormányzatot."